Lizzylizzblog

Mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas

Ik testte een tijdje geleden dit recept voor het eerst uit, maar was niet volledig tevreden over het resultaat. De verhoudingen zaten nog niet goed, de quiches vormden niet genoeg een geheel en de structuur was niet wat ik voor ogen had. Dus ik besloot deze opnieuw te maken in het kader van mijn nieuwe serie: de witloof-serie. Ik liet jullie op mijn Instagram account kiezen tussen champignons en witloof. Het witloof kwam er zonder enige twijfel als grote winnaar uit. Zet je dus klaar voor 3 nieuwe gerechten in de witloof serie!

Mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Hartige gerechten
Stuks

6

stuks

Op zoek naar een originele quiche? Ga dan voor deze mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas. Een verrassend lekkere combinatie. Heb je het niet zo voor blauwe kaas, geen probleem, laat gewoon weg of vervang gewoon door een andere kaas.

IngrediËNTEN

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)

  • 1 zoete ajuin – 1 stronk witloof – 1 appel – nootmuskaat, peper en zout – boter – snuifje suiker

  • 2 eieren en 1 flesje lichte culinaire room

  • Een stukje blauwe kaas

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180° C

  • Vet de vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Leg kruimeldeeg over de vormpjes, druk goed aan en snij overtollig deeg weg. Bakpapier er bovenop en vullen met bakparels. 20 minuten bakken in de oven. Gebruik de overschot van het kruimeldeeg om bijvoorbeeld harten vormpjes uit te steken die je gebruikt om bovenop de mini quiches te leggen.
  • Meng de eieren met de room; kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet even opzij.
  • Snij de ajuin, het witloof en de appel in blokjes en stoof even aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg snuifje suiker toe.
  • Vul de voorgebakken vormpjes met het appel-witloof mengsel, giet er het ei-room mengsel over en brokkel er wat blauwe kaas over. Ter versiering legde ik nog een kruimeldeeg hartje bovenop. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven en smullen maar.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x