Lizzylizzblog

Mokka crème au beurre

Dit is wat ik noem een “echt” stukske “wreed goeie” taart. Met een glaasje halfvolle melk van Campina er bij en m’n dag kan niet meer stuk. Puur jeugdsentiment!

Het maken van deze taart verloopt in twee stappen. Eerst een biscuit maken. Vervolgens een crème au beurre. En dan de taart in twee snijden en rijkelijk besmeren met de crème. Afwerken doen we met wat extra crème bovenop en een handvol amandelschilfers die we er over strooien. Oh ja dat toefje slagroom (gemaakt met de slagroom 40% vet van Campina) en de koffieboon mogen natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediëntenlijst

Voor de biscuit

3 eieren – 90 gr bloem – 90 gr suiker

Voor de crème au beurre

200 gr suiker – 3 eieren – 75 ml halfvolle melk – 500 gr boter – 1 tas koffie (ik gebruikte koffie met mokka smaak)

Voor de afwerking

Slagroom – koffiebonen – amandelschilfers – brésiliennenootjes

Bereidingswijze

Biscuit

Klop de eieren en de suiker zeer luchtig op – ik doe dit gedurende zo’n 5 minuten.

Zeef de bloem (zorgt voor de luchtigheid van je taart) en spatel deze onder het eierbeslag.

Neem een bakvorm – ik koos een ronde – vet deze in met boter en strooi er wat bloem over – even schudden zodat de bloem mooi gelijkmatig verdeeld is.

Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr C.

Wanneer klaar, haal je de biscuit uit de vorm en laat je deze afkoelen.

Crème au beurre

Klop de suiker en de eieren op. Overgiet deze met de opgewarmde melk.

Kneed de boter mals met je handen en overgiet deze met de warme koffie.

Meng beide mengsels samen en blijf goed doorroeren tot je een mooie boterroom krijgt.

Afwerking

Snij de biscuittaart horizontaal in twee en bedek de binnenkant rijkelijk met de mokka crème au beurre. Leg vervolgens de twee schijven opnieuw op elkaar en ga verder met het zijdelings en bovenaan besmeren van de taart met de overige crème au beurre. Strooi wat amandelschilfers en brésiliennenootjes over de bovenkant.

Klop de slagroom op en spuit met een spuitzak kleine toefjes zodat, als je de taart in stukken snijdt, elk stuk afgewerkt is met wat slagroom. Bovenop de slagroom leg je een koffieboon.

Mokka crème au beurre

Laat hier een snelle reactie achter.