Mosselen natuur

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 5 minuten •••

INGREDIENTEN

3 kg mosselen (we aten immers enkel deze mosselen; als je er frieten bij zou eten, dan volstaat het 1 kg mosselen per persoon te rekenen)

2 takken groene selder

2 preistengels

2 wortelen

2 uien

Olijfolie

Peper

Verse of gedroogde kruiden – ik koos voor verse citroentijm (geeft een frisse smaak)

RECEPT

Spoel de mosselen in koud water. Verwijder de onreinheden.

Spoel de selder en de prei. Snij beiden in fijne ringen.

Rasp de wortels en snij deze in fijne schijfjes.

Pel de ui en snij ze in fijne ringen.

Stoof de ui zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de fijn gesneden groenten toe en roer enkele malen om met een houten lepel.

Leg er vervolgens de mosselen op. Kruid met peper en voeg de citroentijm toe.

Zet het delsel op de pot en laat op een hevig vuur zo’n kleine 5 minuten koken, tot alle mosselen open zijn. Schud regelmatig de pot op.

Klaar om op te dienen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *