••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten •••
INGREDIENTEN
2 kg mosselen
1 wortel
1 preistengel (wit en groen)
1 ajuin
1 selderstengel (wit)
1 laurierblad
Takjes tijm
Olijfolie
3 stengels pijpajuin
3 stengels citroengras
2 tenen look
2 groene chilipepers (mini)
Een handvol koriander
1 limoen
200 ml witte wijn
400 ml kokosroom
RECEPT
Gebaseerd op een recept van Njam Tv!
Rasp de wortel. Schil de ajuin. Snij de wortel, ajuin, prei- en wortelstengel in kleine blokjes (“brunoise“).
Spoel de mosselen onder koud water en schrob ze schoon.
Verwijder de zaadjes van de groene chilipepers en snij ze fijn. Verwijder de schil en plet de knoflook fijn. Snij de pijpajuin en het citroengras in grove stukken.
Bereid de mosselen op de klassieke wijze. Stoof de brunoise van groenten zachtjes aan in olijfolie. Voeg de mosselen, het laurierblad en de takjes tijm toe. Overgiet met de witte wijn. Verhit met het deksel op de pot, zo’n 3 à 4 minuten, schud de mossels regelmatig op. Als ze opengaan, zijn ze gaar.
Maak de Thaïse saus. Stoof de pijpajuin, het citroengras en de chilipepers aan in olijfolie. Voeg de geperste knoflook en de verse koriander toe. Lepel er wat kookvocht van de mosselen bij en laat inkoken. Vervolgens mag de kokosroom er bij en werk je af met het limoensap.
Geniet er van x
Lizzy
Mmm dat is ne favoriet van mij ze 😊
Van: Lizzylizzblog
Verzonden: dinsdag 19 november 2019 19:53
Aan: Thomas Buyse
Onderwerp: [New post] Mosselen op Thaïse wijze
Lizzy’s Food Corner posted: “••• recept voor 2 personen ••• ••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten ••• INGREDIENTEN 2 kg mosselen 1 wortel 1 preistengel (wit en groen) 1 ajuin 1 selderstengel (wit) 1 laurierblad Takjes tijm Olijfolie 3 stengels pijpajuin 3 ste”