Lizzylizzblog

Mousse van Advokaat en crumble van kletskoppen met chocolade

Op het Kerstmenu hadden we reeds het voorgerecht (Bloemkoolcrème met langoustine) en het hoofdgerecht (Risotto met roodlof, pancetta en bruine Shimeji paddenstoelen) staan. Vandaag sluit ik af met het dessert.

Geen traditionele Kerst bûche hier, maar een zelfgemaakte mousse van Advokaat. Ik gebruikte de artisanaal gemaakte Advokaat van Filliers. Julia’s recept op basis van verse eieren, verse melk, suiker en zelf gestookte graanalcohol is een goed bewaard familiegeheim. Wist je trouwens dat dit een streekproduct is sinds 2017?

Aangezien de structuur van deze Advokaat zeer “lepel-baar” is – bestaat dit woord eigenlijk? – leent hij zich perfect om er een mousse van te maken. Banketbakkersroom en opgeklopte slagroom zijn de twee andere ingrediënten van deze overheerlijke mousse.

Makkelijk klaar te maken & zonder probleem kan je dit van de dag tevoren doen. Dan ben je zeker dat je de avond van het Kersfeest ook zelf volop kan genieten en je benen onder tafel kan schuiven.

Ingrediënten

300 gr Advokaat

400 ml slagroom 40% vet (opkloppen tot yoghurt dikte) – Campina

2 blaadjes gelatine (oplossen in koud water)

200 gr banketbakkersroom (zie recept of koop een kant-en-klare oplossing)

Een doos kletskoppen met chocolade

Bereidingswijze

Meng de Advokaat met de banketbakkersroom.

Neem een kleine hoeveelheid die je even (30 seconden) opwarmt in de microgolf oven. Hierin kan je dan de geweekte gelatineblaadjes roeren en vervolgens het geheel terug bij de massa gieten.

Spatel op het einde de slagroom onder het mengsel. Je bekomt een heerlijke luchtige mousse. Lepel deze in de kommetjes en laat overnachten in de frigo.

Ik werk ze af net voor het serveren door de kletskoppen met chocolade te verbrokkelen en over de mousse te strooien. Doe dit dus op het moment zelf, anders gaan de koekjes niet meer krokant zijn en zullen ze “slap” worden.

Dan rest mij enkel nog jullie fijne eindejaarsfeesten toe te wensen. Geniet van deze dagen, samen met je geliefden in je bubbel. Hou het veilig mensen!

Mousse van Advokaat en crumble van kletskoppen met chocolade

Laat hier een snelle reactie achter.