Mozzarella-Gehaktballekes

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 à 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de ballekes) •••

INGREDIENTEN

250gr gehakt (varken-rund)

1 ei

30 gr paneermeel

Peper en zout

Wat gedroogde oregano en gemalen rode chilipeper

Kleine mozzarella-bolletjes

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.

Meng het gehakt met het ei en de gedroogde kruiden. Kruid met peper en zout. Voeg langzaam het paneermeel toe en meng tot een smeuïg geheel.

Draai vervolgens ballekes die dezelfde grootte hebben.

Duw in elke bal een mozzarella-bolletje en rol tot het balleke weer gesloten is. Je ziet de mozzarella dus niet meer. Het lijkt op een gewoon balleke.

Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Leg er de ballekes mooi naast elkaar in. Braad in de voorverwarmde oven. Ongeveer een 20 à 30 minuten. Controleer af en toe eens.

Verras je gasten met deze yummy ballekes. Laat het smaken, Lizzy x

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *