Naan brood

••• recept voor 12 Naan schijven •••

••• voorbereiding 20 minuten, bereiding 1u10 minuten •••

INGREDIENTEN

1 pak baxmix ‘Naan brood’ van Niamh Baking (verkrijgbaar bij Delhaize) – bevat 500 gr deeg

280 ml water (op kamertemperatuur)

25 ml olijfolie

RECEPT

Kneed het deeg, het water en de olijfolie 5 minuten in een keukenrobot tot je 1 grote bol deeg krijgt.

Laat vervolgens afgedekt rusten gedurende 1u.

Verdeel het deeg en maak er 12 bollen van.

Laat opnieuw afgedekt rusten, nu gedurende 10 minuten.

Rol vervolgens elke bol uit tot een cirkelvormige schijf.

Nu is het Naan brood klaar om in een braadpan gebakken te worden. Laat elke zijde zo’n 5 minuten bruinen in de olijfolie.

En hupla, jouw aperitief hapje kan geserveerd worden! Ik vind dit een perfecte foodpairing met humus natuur, gepimpt met wat pijpajuin en rode chili vlokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *