Lizzylizzblog

Negroni

Negroni.  Een klassieke, uit Italië afkomstige cocktail met een bitterzoete smaak: traditioneel gemaakt met 1/3 gin, 1/3 Vermouth en 1/3 Campari of Italiaanse bitter. Volgens de legende ontstond deze cocktail in 1919 toen de Italiaanse graaf (of ‘conte’) Negroni zijn barman vroeg om eens een straffere ‘Americano’ te maken. Nadien zouden de reizen van de graaf voor een verdere verspreiding, tot in Amerika, hebben gezorgd. Niet zeker of het verhaal klopt…

Een Oost-Vlaams duo uit Mere ging tijdens de lockdown op zoek naar een eigen recept. Ze vervingen één van de basis-ingrediënten, de Vermouth. Ze maakten zelf drie destillaties die samen de oorspronkelijke Negroni heel sterk benaderen. Een zoektocht die zes maanden duurde: een nieuwe frisse Conte Negroni werd geboren. Een ideale aperitief voor een zomerse avond in fijn gezelschap. Bij voorkeur op een terrasje met de zon op je snoet.

On the rocks, met schuimwijn of tonic.

Je kan hem op verschillende manieren drinken. Puur, on the rocks, met ijsblokjes. Of in combinatie met cava/prosecco of tonic. Hierdoor wordt ie iets zachter van smaak en wat zoeter, afhankelijk van welke drank je er mee combineert. Ik koos vandaag voor de eenvoud, ik ging voor een Conte Negroni gecombineerd met een klassieke Fever-tree tonic. Afgewerkt met een gedroogd limoenschijfje.

Mijn oordeel? Bitter maar niet te bitter, net goed qua hoeveelheid. Ik zou hem precies wel wat zoeter willen. Ben nogal een zoetebek natuurlijk… Ik ben deze Conte Negroni trouwens aan het opdrinken terwijl ik deze blogpost schrijf. Ik moet wel zeggen dat ik het precies al voel stijgen naar mijn hoofd. Haha, straffe toebak dit spul. Of ‘t ligt misschien gewoon aan mij, ik zal hem later nog wel eens in een andere combi uittesten. Ter info, op de fles staat 22% alcohol 😉

Negroni

Cuisine: Trendy
Personen

2

cocktails

Wordt dit de nieuwe hype? Ik proefde alvast de Conte Negroni voor en keurde hem goed! Ik ga deze in een aantal verschillende combinaties uittesten voor jullie.

IngrediËNTEN

  • Conte Negroni (2 x 5cl)

  • 1 flesje Fever-tree tonic water

  • IJsblokjes

  • 2 gedroogde limoenschijfjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Vul elk glas met 5 cl Conte Negroni
  • Vul dit aan met ijsblokjes en verdeel het flesje tonic over beide glazen
  • Werk af met het gedroogd limoenschijfje

KANTTEKENING

  • Conte Negroni is verkrijgbaar bij VOF Jolie & Zonen te Bambrugge: Wijnhandel Jolie – Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.