Lizzylizzblog

Oesters met sesam-soja vinaigrette

Een oesterke slurpen en genieten van een glaasje wijn? Heerlijk!

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn en veel tijd innemen. Snelle gerechten die klaar zijn in minder dan 30 minuten, dat zijn mijn favoriete gerechten. En deze oesters vallen daar zeker onder. Het kan zelf nog sneller gaan, hangt er wat van af hoe behendig je bent met het openen van oesters. Was mijn eerste keer dus laten we zeggen dat ik er mijn tijd voor genomen heb. En ondertussen heeft mijn goede vriend Stijn van Stijn’s Kitchen mij de knepen van het vak geleerd.

Oesters met sojasaus-sesam vinaigrette

Course: AperitiefhapjeCuisine: Schaal- en schelpdieren

3

oesters per persoon

Oesters: perfect als aperitiefhapje of gewoon als tussendoortje. Smaakt altijd met een glaasje witte wijn of bubbels.

IngrediËNTEN

  • 3 oesters per persoon

  • Witte wijn of Champagne/Cava/Prosecco

  • Voor de vinaigrette: 3 EL sojasaus, 3 EL geroosterde sesamzaadjes, 5 EL goeie olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Open de oesters. Leg ze op een plateau met ijs.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Verdeel deze druppel-gewijs over de oesters.
  • Schenk een glaasje drank uit.

KANTTEKENING

  • Ik koos de oesters Delta Fines de Claires (n° 2) en ze smaakten 😉 Lizzy x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *