Lizzylizzblog

Oesters met sesam-soja vinaigrette

Een oesterke slurpen en genieten van een glaasje wijn/bubbels? Heerlijk!

Aperitieven op z’n best noem ik dat. Oesters zijn voor mij het perfect aperitiefhapje dat in samenspraak met een frisse witte (mousserende) wijn zorgt voor een ultiem moment van genot. Ik vertoef in hogere sferen.

Ik geef jullie graag deze “klaar-in-1-2-3” vinaigrette mee. Met een heel beperkt aantal ingrediënten tover je deze op tafel. Snel klaar, zodat je volop van dat glaasje kan genieten.

Oesters met sojasaus-sesam vinaigrette

Course: HapjesCuisine: Visgerechten

3

oesters per persoon

Oesters en een frisse witte (mousserende) wijn: de perfecte aperitief combinatie. Kom maar af zou ik zeggen. En breng het zonnetje mee!

INGREDIËNTEN

  • 3 oesters per persoon

  • Witte (mousserende) wijn

  • Voor de vinaigrette: 3 EL sojasaus, 3 EL geroosterde sesamzaadjes, 5 EL goeie olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Open de oesters. Leg ze op een plateau met ijs.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Verdeel deze druppel-gewijs over de oesters.
  • Schenk een glaasje (mousserende) wijn uit.

Kanttekening

  • Ik koos “Fines de Claires” oesters en de R&O Borgota extra brut mousserende wijn (link naar deze wijn).
  • De minimumleeftijd voor het nuttigen van alcohol in België is 18 jaar. Drink met mate. Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.

Laat hier een snelle reactie achter.