Lizzylizzblog

Ontbijten met aardbeien

Het aardbeienseizoen loopt van juni tot september, waar is de tijd gebleven dat we reikhalzend uitkeken naar deze maanden? Tegenwoordig bieden telers namelijk bijna het hele jaar door heerlijke aardbeien aan.

Ik moet eerlijk toegeven, ik vind ze toch nog altijd het beste qua smaak tijdens de maanden mei-juni-juli. Dan heb je die mooie rode, lekker sappige, smaakvolle aardbeien die rechtstreeks uit de volle grond in open lucht komen. Ik begin al te watertanden als ik er aan denk. En ik ben eigenlijk helemaal geen fruiteter dus dat zegt al héél véél 👍

Vorige week besliste ik om mijn levensstijl wat aan te passen. In eerste instantie meer bewegen. Ik begin met 5000 stappen per dag. En met trots kan ik je zeggen dat mijn eerste week een gemiddelde van zo’n 6800 stappen per dag heeft opgeleverd. Best wel trots!

In een tweede fase ga ik mijn voeding aanpakken, alhoewel die reeds heel gebalanceerd is. Het probleem zit hem zo niet bij de keuze van wat ik eet, maar eerder bij de volumes die ik eet. Je, je leest het goed, grote eter hier 😊 Dus daar komt later meer over.

Wat ik wel al doe, is wekelijks mijn BMI berekenen, want die is hoog, heel hoog, gevaarlijk hoog, oeps! Gelukkig laat ik twee maal per jaar mijn bloedwaarden controleren en zijn deze allemaal prima. Wat niet wegneemt, dat ik toch die BMI naar beneden wil krijgen. Ik ben gestart met een BMI van… 39,1 en na 1 week heb ik die doen zakken naar 38,8.

Dat is dus mijn eerste doel, mij focussen op meer bewegen en geleidelijk aan die BMI naar beneden krijgen.

En ondertussen verder blijven genieten van evenwichtige ontbijtjes. Zoals dit ontbijt helemaal in het thema van aardbeien. Ik kies voor

  • yoghurt op aardbei (Campina)
  • ciabatta met aardbeienconfituur
  • en uiteraard een portie verse aardbeien

Fijne maandag aan allen gewenst!

Ontbijten met aardbeien