Lizzylizzblog

Ontbijtwafels met vers fruit en coulis

Zo af en toe eens een ander ontbijt dan de klassieke boterham, dat smaakt altijd. Ik koos voor deze heerlijke ontbijtwafels die ik mooi versierde met een toefje slagroom en vers fruit.

Ik probeer steeds seizoensfruit te kiezen. Ook al liggen de aardbeien nu reeds in de winkel en heb ik daar zo’n ongelooflijke zin in, ik wacht toch nog even tot eind mei-begin juni alvorens ze te kopen. De maanden april en mei zijn trouwens de enige twee maanden waar we slechts een beperkt aanbod hebben op de fruitkalender: mango, appelsienen, rabarber en pompelmoes. Ik ga vandaag dus voor ontbijtwafels met oranje fruit. En met de mango maak ik eveneens een mangocoulis.

Ontbijtwafels met mango en appelsien

Recipe by LizzylizzCourse: OntbijtCuisine: Gebak en koekjes
Stuks

8

wafels

Start jouw nieuwe week sterk met deze heerlijke ontbijtwafels. Een toefje slagroom en vers fruit daarbij, meer moet dat niet zijn. Ik kies voor mango (en maak er ook stiekem wat coulis mee) en appelsienpartjes. Het seizoensfruit bij uitstek van de maanden april en mei. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • 300 gr zelfrijzende bloem, 2 volledige eieren, 100 gr gezouten roomboter (gesmolten), 100 gr fijne griessuiker en 250 ml volle melk

  • Coulis: stukjes mango, 100 ml water en 100 gr suiker (1:1) of kant-en-klaar gekocht

  • Afwerking: slagroom (40% vet), stukjes vers fruit, poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de gesmolten boter met de suiker, voeg de eieren en 125 ml volle melk toe.
  • Voeg beetje per beetje de zelfrijzende bloem al roerend toe en tenslotte mag de rest van de melk er bij. Roer door tot je een mooi egaal deeg krijgt.
  • Verwarm het wafelijzer en bak de wafels.
  • Voor de coulis doe je de ingrediënten in een pannetje en warm je op tot alles mooi geabsorbeerd is. Even in de blender om een mooie coulis te krijgen. Voor de slagroom klop je de room met wat extra suiker op. De appelsien pel je à vif (zonder vliesje, in partjes), uit de mango kan je bolletjes uitdraaien. Afwerken met poedersuiker.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)