Lizzylizzblog

Ontbijtwafels met vers fruit en coulis

Zo af en toe eens een ander ontbijt dan de klassieke boterham, dat smaakt altijd.

Heerlijke ontbijtwafels die ik versier met een toefje slagroom en vers fruit. Ik probeer in de mate van het mogelijke steeds seizoensfruit te kiezen. De maanden april en mei zijn trouwens de enige twee maanden waar we slechts een beperkt aanbod hebben op de fruitkalender: mango, appelsienen, rabarber en pompelmoes. Ik ga vandaag voor ontbijtwafels met oranje fruit. En met de mango maak ik eveneens een mangocoulis.

Altijd het fruit in huis waar jij zin in hebt, ook al is het buiten seizoen?

DE tip die ik kan meegeven als je verzot bent op een welbepaald soort seizoensfruit. Vries het in zip-zakjes in de diepvries in. Zowel het fruit als de coulis die je er mee maakt. Dan heb je eigenlijk het hele jaar door het fruit dat jij het liefste eet in voorraad. Uiteraard smaakt het fruit op zijn best als het vers is. Helemaal mee akkoord. Maar wel leuk meegenomen dat je bijvoorbeeld altijd aardbeicoulis in de diepvries hebt zitten.

Ontbijtwafels met mango en appelsien

Recipe by LizzylizzCourse: OntbijtCuisine: Gebak en koekjes

8

wafels

De nieuwe week inzetten met heerlijke ontbijtwafels. Een toefje slagroom en vers fruit daarbij, meer moet dat niet zijn. Ik kies voor mango (en maak er ook stiekem wat coulis mee) en appelsienpartjes. Het seizoensfruit bij uitstek van de maanden april en mei. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • 300 gr zelfrijzende bloem, 2 volledige eieren, 100 gr gezouten roomboter (gesmolten), 100 gr fijne griessuiker en 250 ml volle melk

  • Coulis: een halve mango in stukjes, 100 gr suikerwater (100 gr suiker en 100 ml water)

  • Afwerking: slagroom (40% vet), stukjes vers fruit, poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de gesmolten boter met de suiker, voeg de eieren en 125 ml volle melk toe.
  • Voeg beetje per beetje de zelfrijzende bloem al roerend toe en tenslotte mag de rest van de melk er bij. Roer door tot je een mooi egaal deeg krijgt.
  • Verwarm het wafelijzer en bak de wafels.
  • Voor de coulis doe je de ingrediënten in een pannetje en warm je op tot alles mooi geabsorbeerd is. Even in de blender om een mooie coulis te krijgen. En laten afkoelen in de frigo. Voor de slagroom klop je de room met wat extra suiker op. De appelsien pel je à vif (zonder vliesje, in partjes), uit de mango kan je bolletjes uitdraaien. Afwerken met poedersuiker.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.