Orecchiette met tonijn in tomatensaus

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° (voor)bereiding 15 minuten °°°

 

Dit recept kwam tot stand voor een challenge op Instagram waarbij je werd uitgedaagd, tijdens Corona-tijden, een gerecht te maken met de ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt zitten. Je weet wel, die overvolle kast waar je van alles in opbergt zodat je niet meer weet wat er in zit. Of ben je zoals ik en heb je een mooi geordende voorraadkast met een lijstje van alles wat er in steekt en wanneer deze zaken vervallen? Oeps…

De volgende ingrediënten heb ik eigenlijk steevast in de kast zitten. Zeer snel klaar en altijd lekker. Hier komt ie dan!

 

INGREDIËNTEN

Orecchiette (ik koos deze pasta maar je kan eigenlijk gelijk welke pastasoort kiezen)

1 blik vers gepelde tomaten in blokjes (Elvea Bio Cubes)

1 blik tonijn in olijfolie (Rio Mare)

1 sjalot

Een handvol verse basilicum

Peper en zout

Olijfolie

 

RECEPT

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Open het blik tonijn en giet deze af, ik hou steeds 1 EL van de olie over om op het einde door mijn pasta gerecht te roeren, geeft extra smaak.

Schil de sjalot en snipper fijn. Stoof deze zachtjes aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer een paar keer om en laat even sudderen op een zacht vuurtje.

Meng de tomatensaus en de EL uitgelekte olie van de tonijn onder de gekookte pasta.

Tijd om te serveren. Basislaag pasta mengsel. Leg er de uitgelekte tonijn bovenop. Versnipper er de verse basilicumblaadjes over. En op 1-2-3 heb je een heerlijk gerecht op tafel getoverd.

Laat het je smaken!