Lizzylizzblog

Ossobuco

De klassieker uit Milaan: in tomatensaus traag gegaarde kalfsschenkels. We zijn er hier dol op!

Ik wijk wat af van het klassieke recept want ik voeg aan de saus ook een bruine fond toe. Ik kan er niet aan doen, maar ik vind die combinatie van fond en tomatenblokjes zo’n succes, beide zijn perfect complementair in mijn ogen en maken een stoofpotje “echt af”.

Twee gouden regels voor het maken van de perfecte ossobuco:

  • Kies voor kalfsvlees van goede kwaliteit. Na het pruttelen wil je immers lekker mals vlees dat “smelt” in de mond. Dat is gewoon genieten hoor.
  • Heb geduld, heel veel geduld. Dit is zo’n stoofpotje dat je makkelijk 2 à 3 uurtjes mag laten pruttelen. En nog beter wordt wanneer je het vervolgens een nachtje laat “overnachten” in de koelkast.

Boodschappenlijstje voor 4

4 kalfsschenkels (van ongeveer zo’n 5cm dik) & 2 EL bloem

Boter, 1 sjalot, 1 wortel, 1 selderstengel

Tomatenpuree (2 EL) & tomatenblokjes (blik – 400 gr) & bruine fond (200 ml)

Peper en zout – Verse oregano

Bereidingswijze

Haal de kalfsschenkels even door de bloem en bak ze vervolgens bruin aan beide zijden. Keer ze een aantal keer om en haal ze vervolgens uit de pan.

Fruit nu de fijngesnipperde sjalot aan tesamen met de in brunoise gesneden wortel en selder.

Voeg de tomatenpuree toe en roer enkele malen om met een houten lepel. De tomatenblokjes en de bruine fond mogen er nu ook bij en je mag de kalfsschenkels opnieuw toevoegen. Kruiden met peper en zout.

Ik voeg ook wat samengebonden verse oregano toe. Geeft een lekkere extra smaak aan dit stoofpotje. Laat zo’n 2 à 3 u pruttelen zodat alle smaken loskomen en het vlees lekker mals gaart.

Ossobuco in tomatensaus

Laat hier een snelle reactie achter.