Lizzylizzblog

Ovenschotel met chipolata en groenten

Die ovenschotels die blijven scoren. Altijd en overal. Kan ook niet anders hé: ze zijn vaak eenvoudig te bereiden en staan in minder dan een half uur op tafel.

Zei ik al dat je er ook oneindig mee kan variëren? Met vlees, vis of vegetarisch. Met één of meerdere groenten. Tomatensaus of kaassaus. Kies zelf maar hoe jij jouw ovenschotel samenstelt. En opgelet, soms maak je met restjes uit de frigo nog de meest verrassende ovenschotels.

Ik kies voor aardappelen, chipolata, wortelen en broccoli. De saus is er eentje dat ik maakte met het kookvocht van de groenten en met de lichte culinaire room (20% vet – Campina)

Of ik hiermee thuis gescoord heb? Wat denk je zelf? ‘T is een moeilijke eter ja, maar tegen zo’n ovenschotel zegt ie geen nee hoor!

Ovenschotel met chipolata en groenten

Boodschappenlijstje (voor 2p)

4 aardappelen (in blokjes) – 1 grote wortel (in schijfjes) – enkele broccoliroosjes – 1 groentebouillonblokje

4 kleine chipolata’s

Kookvocht van de groenten – een flesje lichte culinaire room – peper en zout – 75 gr goeie boter – 75gr bloem

Geraspte kaas om de schotel dat perfecte kaaskorstje te geven

Bereidingswijze

Breng een grote pot water aan de kook waarin je het groentebouillonblokje in oplost. Kook de broccoliroosjes en de wortelschijfjes gedurende 5 minuten. Haal ze uit het water en hou wat kookvocht apart. Kook er vervolgens de aardappelblokjes gedurende 10 minuten in. Giet af en zet de aardappels, de wortel en de broccoli opzij.

Verwijder het vel van de chipolataworstjes en snij ze in stukken. Bak deze kort aan in de pan.

Maak nu de saus. Smelt de boter en doe er de bloem bij. Roer tot korrelige massa en laat even bruinen. Blus met het kookvocht van de groenten en roer er vervolgens de room door. Laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Kruiden met peper en zout.

Leg de aardappelen, de groenten en de chipolata stukjes in een ovenschaal. Overgiet met de saus en strooi er de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Laat hier een snelle reactie achter.