Lizzylizzblog

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Ik ga vandaag voor groene asperges en versier de schotel met groene kruiden (affila cress). En het aller-aller-beste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Ovenschotels
Personen

4

personen

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

IngrediËNTEN

  • Een 15-tal ballekes (ik gebruikte IKEA-ballekes)

  • Een bakje groene asperges, 1 ui, 1 knoflookteen, olijfolie

  • 150 gr witte rijst, gedroogde oregano en basilicum, 300 ml kalfsfond, een blok feta kaas

  • Afwerking: groene kruiden (affila cress)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr celsius

  • Stoof de groene asperges aan in olijfolie; verwijder ze uit de pan & zet opzij.
  • Gebruik dezelfde pan om nu de ui en de knoflook aan te stoven; voeg de ballekes toe en laat ze even mee bakken.
  • Giet er de rijst bij en kruid met de oregano en de basilicum. Roer enkele keren om met een houten lepel. Blus met de kalfsfond, dek af en laat pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Schep het rijstmengsel over in een ovenschotel, leg er de groen asperges op en verbrokkel er de feta over. Laat nog een 10-tal minuten verder in de oven garen.

KANTTEKENING

  • Eet smakelijk, Lizzy x