Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor! Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot […]
Nieuwste berichten
Fettuccine Scampi
Bouillon van schaaldieren: dat heb ik altijd in de diepvries zitten. In combinatie met lichte culinaire room maak je hiermee een fantastisch pasta sausje.
Mokka crème au beurre
Een echt, goed stukske taart. Deze mokka crème au beurre heeft het al.
Pasta met paksoi, broccoli en zalm in een smeuïge kaassaus
Deze pastaschotel tover je in 1-2-3 op tafel en je zal zien, iedereen smult hier van!
Kip curry op Aziatische wijze
Deze week maak ik twee Aziatisch getinte gerechten waaronder deze kip curry. Niet de gewone currysaus die wij kennen, maar een saus op basis van typisch Aziatische ingrediënten: citroengras, rode currypasta en kokosmelk. Ontdek het hier.
Kip met champignon-bechamel saus
Kip, rijst, champignon bechamelsaus. Meer moet dat niet zijn. ‘t is lekker zeggen ze hier, haha!
Croutons
Oud brood op overschot? Laat die croutons maar komen. Zalig met Zaatar kruiden.
Appel-vanille cake
Net een zalige wandeling achter de rug in het Woluwe-park hier in het Brusselse. Heb deze week al flink wat binnen gezeten en ik merkte dat een frisse neus halen een ongelooflijk positieve invloed heeft op mijn humeur en vooral op mijn creativiteit. Had precies wel een dipje deze week. Deze hele corona periode begint […]
Ravioli Boscarelli
Gevulde pastavormpjes met vlees en champignons. Ze zijn zo makkelijk klaar te maken en zitten boordevol smaak. Enkele minuten in kokend water en klaar is kees. Je hebt ze in allerlei vormen en met heel uiteenlopende vulling zoals vlees, vis, kaas of groenten. Voor ieders smaak is er wel een versie beschikbaar. Ik vind ze […]
Appeltaart
De tweede Foodie waarmee ik aan de slag ging voor de rubriek “Koken onder Foodies” was Stijn van Stijn’s Kitchen. We kregen heel leuke reacties op zijn eerste gerecht Bouchot mosseltjes met zilte groenten en een zuurdesem venkel krokantje – altijd fijn om complimentjes te krijgen, ze fleuren je dag op. Tijd dus voor recept nummer twee! […]