Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf. Ik testte […]
Nieuwste berichten
Mousse van Advokaat en crumble van kletskoppen met chocolade
Geen traditionele Kerst bûche hier, maar een zelfgemaakte mousse van Advokaat. Ik gebruikte de artisanaal gemaakte Advokaat van Filliers.
Risotto met roodlof, pancetta en bruine shimeji paddenstoelen
Een smeuïge risotto met pancetta. Boordevol smaak: enerzijds de smaak van het roodlof, anderzijds de smaken van de fond die ik gebruikte en de paddenstoelen die ik toevoegde.
Bloemkoolcrème met langoustine
Ook hier zijn we in de startblokken geschoten. De feestdagen naderen en we zijn vastberaden er een leuke, gezellige boel van te maken in onze bubbel. Ik heb er even over nagedacht en ben tot het volgende besluit gekomen: met Kerstmis kook ik zelf en met Oudejaar steun ik de lokale horeca. Dat lijkt me een mooie balans!
Aardbeien tartelettes
Hij is verzot op banketbakkersroom. Deze tartelettes zijn dan ook helemaal zijn ding.
Croque Banaan-Hazelnoot
Zoete croques, met banaan en hazelnoot pasta. Mmm!
Bosbessen smoothie met appel crumble
Een overheerlijk ontbijt? Probeer deze bosbessen smoothie met appel crumble maar even uit!
Appel crumble
Met deze appel crumble kan je eindeloze ontbijtjes tevoorschijn toveren. Van plannen gesproken 🙂
Bouchot mosseltjes met zilte groenten en een zuurdesem venkel krokantje
Bouchot mosseltjes met zilte groenten en een zuurdesem venkel krokantje
Soezen met pure chocolade smeerpasta
Na de soezen met karamel is het de beurt aan de soezen met pure chocolade smeerpasta. In drie stappen tover je deze heerlijke soezen op tafel. Genieten maar!