Geen doordeweeks ontbijt recept, maar eerder eentje om het weekend goed te starten of te eindigen. En als het meezit, heb je dan nog een portie over om ook die nieuwe week mooi in te luiden.
De alom bekende American pancakes, de kleine, dikke pannekoeken zijn gewild in menig huishouden. Niet alleen de kinderen, ook de volwassenen zijn dol op deze pancakes. Je kan ze zowel zoet als hartig eten. Ik ging deze morgen voor de zoete versie, met kersencoulis en de halfvolle verse kaas van Campina. Deze heeft een typische zachte en smeuïge smaak en is heerlijk in combinatie met de kersencoulis.
Pancakes
Course: OntbijtCuisine: Gebak en koekjes8
stuksPancakes “for the win”: je verovert er het hart van groot en klein mee. Ga voor deze zoete versie met halvolle verse kaas en kersencoulis. Mmm!
IngrediËNTEN
2 eieren
250 gr bloem
400 ml halfvolle melk
1 zakje bakpoeder
Snuifje zout
50 gr boter
BEREIDINGSWIJZE
- Scheid de eieren, klop het eiwit stijf – smelt de boter
- Meng de eigelen met de bloem, de melk, de gesmolten boter, het zout en het bakpoeder tot een stevige massa
- Schep er vervolgens het opgeklopt eiwit voorzichtig onder
- Bak de pancakes
KANTTEKENING
- Bak de pancakes in wat extra boter. Ik gebruik een hulpstuk (verkrijgbaar in de speciaalzaken) waarmee ik mooie kleine hoopjes deeg in de pan kan leggen zodat de vorm egaler is. Je bakt één kant mooi goudbruin tot er belletjes op de bovenkant komen en dan draai je ze om om de andere kant te bakken. Lizzy x