Pannekoekentaart met aardbeien

Ik ben in mijn pannekoeken-mood de laatste tijd. Komt dat nu doordat ik het perfect beslag heb leren maken? Of heeft het eerder met dit druilerig weer te maken? Vraag het me niet 🤷‍♀️

Alleszins voor wie zich afvraagt of deze pannekoekentaart moeilijk te maken is? Nee hoor, kinderspel, echt waar!

  • Stap 1: je maakt het beslag voor de pannekoeken – wil je de beste smaak, maak dan het beslag 24u op voorhand
  • Stap 2: je maakt een mousse van aardbeien – de Kefir met aardbeien van Campina is hier uitermate geschikt voor

Basisrecept beslag (6 p)

  • 1/2 L halfvolle melk (Campina)
  • 250 gr bloem voor patisserie (Soubry)
  • 2 eieren + 2 eierdooiers
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • Om te bakken: olie met een neutrale smaak (arachide, zonnebloem, koolzaad) en geklaarde boter

Voorbereiding

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Zorg ervoor dat je een brede mengschaal hebt zodat de rand van de bloem niet te hoog komt. Doe hierin de eieren, de eierdooiers, de vanillesuiker en het snuifje zout. Meng nu, beetje per beetje, de melk onder het mengsel. Doe dit rustig aan, zodat je geen klonters vormt.  Heb je toch een beslag met klonters in, haal er dan op het einde even de staafmixer door en zeef door een puntzeef. Laat het beslag nu een nachtje rusten in de frigo.

Bereiding

Verwarm een pannenkoeken-pan op het vuur en giet er wat geklaarde boter en olie in. Hou de pan schuin en giet er bovenaan een beetje beslag in. Draai met de pan zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Bak de pannekoeken langs beide kanten goudbruin. Hou warm tussen twee borden.

De aardbeienmousse

Een potje (150 gr) Kefir met aardbeien samen met wat extra stukjes verse aardbeien en wat bloemsuiker (1 EL) in de blender en gedurende een 30-tal seconden blenden.

Hoe serveren?

Pannenkoeken mooi stapelen, wat mousse er tussen in en afwerken met verse aardbeien en poedersuiker. Aanvallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *