Lizzylizzblog

Pannenkoeken

Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: “hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht”? Laat het smaken!

Basisrecept (6 p)

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 L halfvolle melk (Campina)
  • Om te bakken: olie met een neutrale smaak (arachide, zonnebloem, koolzaad)

Voorbereiding

Meng de bloem en de vanillesuiker.

Kluts de eieren en roer er de melk onder.

Giet het eier-melk mengsel over het bloemmengsel en roer tot je een glad beslag krijgt.

Bereiding

Gebruik een specifieke pannenkoekenpan om pannenkoeken te bakken. Ik gebruik deze pan dus niet voor het bakken van andere zaken zoals vlees of vis. Ik was ze ook enkel af onder warm stromend water, ik gebruik geen afwasmiddel. Met de tijd worden je pannenkoeken dan nog beter. Echt waar, geloof me maar!

Verwarm de pan op het vuur en giet er wat olie in. Hou de pan schuin en giet er bovenaan een beetje beslag in. Draai met de pan zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Bak de pannenkoeken langs beide kanten goudbruin. Hou warm tussen twee borden.

Serveren

Er zijn heel wat mogelijkheden hoor: met bruine suiker, bloemsuiker, fijne griessuiker, confituur, hagelslag, slagroom, choco,… noem maar op! Mijn favoriete versie? Met zelfgemaakte choco en een lekkere toef slagroom. Hmmm!

Klassieke pannenkoeken