Pannenkoeken

••• recept voor 10 pannenkoeken •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 10 minuten •••

INGREDIENTEN

1 zakje Dr. Oetker deegmix voor pannenkoeken.

450ml Alpro ongezoete Amandelmelk.

RECEPT

Doe de inhoud van het zakje in de blender.

Voeg langzaam en al roerend de koude melk toe totdat het beslag « glad » is (lees: zonder klonters).

Verwarm de pan zodat ze goed heet is, vet ze in met wat boter en bak vervolgens de pannenkoeken één voor één. Tot ze mooi goudbruin zijn.

Waarom mislukt die eerste pannenkoek nu altijd?

Omdat je te snel wil gaan. De pan moet goed heet zijn. Dat is het geval wanneer je wat waterdruppels laat vallen en deze « rond spetteren » (knetterend geluid). Gebruik ook steeds een « pannenkoekenpan » die je enkel en alleen gebruikt om deze pannenkoeken te bakken.

En wat het bakken zelf betreft, twee tips

• pannenkoeken pas draaien als ze bovenaan niet meer vloeibaar zijn en de rand begint te bruinen.

• indien ze aanbakken, verlaag je vuur een beetje en voeg wat olijfolie aan je beslag toe.

Laat het jullie smaken x

7AEC8DDD-B46A-49FE-90CB-A02E6F0CC45F

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *