Panzanella met burrata en prosciutto

••• recept voor 2 personen •••

••• (voor)bereiding 15 minuten •••

Oud brood doordrenkt met stukjes tomaat, gekruid met basilicum en besprenkeld met vinaigrette. Dat is het originele, Italiaanse recept.

Ik koos voor ciabatta gecombineerd met mini-tomaten en gegrilde courgetteschijfjes. Een bol burrata en wat prosciutto crudo. Afwerken met een klassieke vinaigrette en verse basilicum.

Mijn vakantiegevoel is er alvast, hoe zit het bij jullie?

 

INGREDIËNTEN

1/2 ciabatta brood

1 bol burrata

Een handvol mini-tomaten in verschillende kleuren

1/2 courgette

4 schellen prosciutto ham

Wat verse basilicum

Snuifje piment d’espelette

Wat zwarte sesamzaadjes

Klassieke vinaigrette

Gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker

350 ml arachide olie

150 ml rode wijnazijn

2 EL mosterd

1 EL Salt of Hearts (Mill&Mortar)

2 sjalotten

2 stengels Chinese bieslook (ik heb zo’n plant staan; heb je die niet, kan je vervangen door gewone bieslook en half teentje knoflook)

 

RECEPT

Maak de vinaigrette. Meng de mosterd met de rode wijnazijn. Klop met een garde en voeg de Salt of Hearts kruiden toe. Snipper de sjalot fijn en meng deze er onder.

Al kloppend giet je nu voorzichtig de olie onder dit mengsel. Je bekomt een klassieke vinaigrette. Kruid bij volgens jouw eigen smaak. Misschien nog wat peper? Ik versnipper er de chinese bieslook in. Je hebt een hele fles die je gemakkelijk in de frigo kan bewaren. Ideaal voor zomerse avonden!

Was de mini-tomaten en snij in kleine stukken.

Was de halve courgette, snij deze in fijne schijfjes die je kort even tussen de grillplaat legt.

Stel je gerecht als volgt samen:

• leg de bol burrata in het midden van de schaal

• verbrokkel er de ciabatta rond

• versier met de courgetteschijfjes en de stukjes mini-tomaat

• leg de schellen prosciutto er tussen en de verse basilicum er op

Bovenop de burrata wat piment d’espelette, zwarte sesamzaadjes en versnipperde chinese bieslook. Het geheel kan je overgieten met de klassieke vinaigrette.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *