Lizzylizzblog

Parelcouscous met zalm in een kruidenroomsaus

Ik had nog een restje broccolini en wat sluimererwten. Neen, broccolini is geen mini-broccoli (ik dacht dat trouwens ook hoor). Maar wel een kruising van broccoli en een Chinese koolsoort. Je herkent ze aan hun lange steel. Ik wokte ze kort aan in wat arachide olie en bestrooide ze met witte sesamzaadjes. Ze gingen de koelkast in om de dag nadien te verwerken in deze parelcouscous schotel.

Gerookte zalm komt hier niet zo vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! En deze keer had ik er echt zo’n zin in, dus dat schone stukje zalm lachte me hartelijk toe. Een saus hoort er ook bij natuurlijk. Een kruidenroomsaus op basis van kruidenkaas (type Boursin) en de lichte culinaire room van Campina. Dat moet smaken denk ik dan!

Parelcouscous met gerookte zalm in een kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtCuisine: Visgerecht, Sauzen
Personen

2

personen

Gerookte zalm komt hier niet vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! Wat denk je van deze schotel met parelcouscous en gerookte zalm in een kruidenroomsaus: proeven?

IngrediËNTEN

  • Groenten “restje” : broccolini en enkele sluimererwten – arachide olie – witte sesamzaadjes

  • Parelcouscous (125gr – ongekookt) (Soubry)

  • 1 stuk gerookte zalm – peper en zout – olijfolie + klont boter

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – een handvol verse groene kruiden (oregano, peterselie en bieslook) – 150 ml groentefond – 200 ml lichte culinaire room – sap van een halve citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Het restje groenten wok ik in olijfolie in een wokpan en bestrooi ik met de witte sesamzaadjes.
  • De parelcouscous kook ik volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de zalm lang beide kanten kort aan in de olijfolie met boter. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
  • Gebruik dezelfde braadpan om er nu de fijngesnipperde sjalot en knoflookteen in aan te stoven. Doe er de fijngesneden groene kruiden bij en roer even om. Giet er de groentefond bij, laat even op het vuur staan. Voeg er vervolgens de room bij en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met het citroensap.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)