Lizzylizzblog

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

Soubry vroeg me on een nieuw gerecht te bedenken met hun parelcouscous. Ik liet mijn volgers op mijn Instagram kanaal kiezen met welke versie ik aan de slag ging. Soubry heeft immers naast de gewone parelcouscous ook de spelt versie. En deze spelt versie werd verrassend gekozen.

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert.

Ik koos er voor om een hoofdgerecht te bereiden. Immers Oudejaarsavond komt er nog aan en sommigen willen niet de klassieke fondue of gourmet eten, maar toch nóg een feestelijk gerecht op tafel doen verschijnen. Deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus zijn een mooie optie. Hier volgt het recept.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten, Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • Parelcouscous – een bokaal blanke gevogeltefond

  • 3 langoustines per persoon

  • Voor de saus: 200 ml champagne, 1 sjalot, 2 EL witte wijnazijn, 1 kruidentuiltje, 300 ml volle room, een goeie klont roomboter

  • Zeekraal

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking in de blanke gevogeltefond.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Schik de langoustines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie. Leg er eveneens 2 klontjes boter bij. Bak ze gedurende 10 minuten gaar in de oven. Ik gebruikte enkel de staarten (met de rest maakte ik een bouillon).
  • Bereid ondertussen de saus. Doe de champagne tesamen met de witte wijnazijn, de fijngesnipperde sjalot en het kruidentuiltje in een sauspan (ik legde er ook een langoustine kop in voor extra smaak) en breng aan de kook. Laat inkoken tot je de helft overhoudt. Giet vervolgens door een puntzeef en zet opnieuw op het vuur. Voeg nu de volle room toe en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met een extra klontje boter en een scheutje champagne. Klop tot een stevige saus.
  • Bak wat zeekraal kort aan in goeie boter. Serveer de parelcouscous spelt met de zeekraal, langoustine staarten en overgiet met de champagnesaus.

KANTTEKENING