Pasta groene asperges, erwtjes en scampi’s

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten °°°

Met dit recept kan je oneindig variëren. Ik ging voor fijne spaghetti, andere pastasoorten zijn uiteraard ook mogelijk. Ook qua groenten kan je combineren. Ik wou werken met groene groenten, erwtjes & groene asperges vind ik super samen. En de scampi’s, die kan je kruiden volgens je eigen smaak. Ik hou van de combinatie peper, zout en paprikapoeder.  Benieuwd naar jouw versies!

INGREDIËNTEN

Spaghetti

Een tiental groene asperges

150 gr (diepvries)erwtjes

Groentefond

1 sjalot en 1 teen knoflook

10 scampi’s

Peper en zout

Paprikapoeder

Olijfolie

Wat verse munt

RECEPT

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Kuis de groene asperges. Je hoeft ze niet te schillen zoals witte asperges. Ik verwijder enkel met een mes de bruine driehoekjes op de groene stengel. Verder snij ik onderaan het voetje af. Afwassen onder koud water en ze zijn klaar om bereid te worden.

De asperges koken gedurende 3 à 5 minuten in kokend, gezouten water. Duurtijd is afhankelijk van de grootte. Ik heb ze trouwens graag nog wat knapperig, niet volledig doorkookt. Om extra smaak te geven, voeg ik wat groentefonds toe aan het water. Helemaal op het einde (laatste minuut) voeg je de diepvrieserwtjes toe.

Vervolgens giet je af en laat je even opzij staan in ijskoud water (dit zorgt ervoor dat je de mooie, groene kleur van je groenten behoudt).

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal indien dit nog niet zou gebeurd zijn. Kruid de scampi’s met peper, zout en paprikapoeder. Bak de scampi’s kort aan langs beide kanten. Ik doe dit in een aparte braadpan.

Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof deze zachtjes aan in wat olijfolie. Roer er de fijn geperste knoflook onder. Voeg de groene groentjes toe zodat ze terug opwarmen.

Meng tenslotte de pasta met de groene groenten en de gestoofde sjalot. Overgiet met wat extra heerlijke olijfolie. En serveer met de gebakken scampi’s. Versieren kan met verse muntblaadjes.

Een eenvoudige maaltijd, met zo veel smaak !