Lizzylizzblog

Pasta met gehakt en een romige tomatensaus

Een tomatensaus waaraan je de lichte culinaire room (20% vet) van Campina toevoegt? Lijkt het je raar? Wel ik kan het je alleen maar aanraden! Die smaak zit goed hoor!

Het herinnert me aan mijn kindertijd, toe papa zijn fameuze “kaasrolletjes” maakte. Een schelletje kaas, een schelletje hesp, oprollen en in een ovenschaal leggen. Overgieten met een saus die hij maakte op basis van tomatensaus en room. Bestrooien met geraspte kaas en hup de oven in. Man man man, wat een caloriebom, maar hoe lekker was dit wel niet!

We gaan vandaag voor een iets gezondere versie. Een o-zo eenvoudige versie bovendien. Tover je in een mum van tijd op tafel. Plezier je jong en oud mee, geloof me maar. Perfect dus voor tijdens die drukke werkweek of gewoon als je zin hebt om jezelf te verwennen met een goeie portie comfortfood. Genieten, dat doe je sowieso met dit gerechtje.

Benodigdheden voor 2 personen

Korte pasta – groentebouillon

1 ajuin, 1 knoflookteen, een handvol kerstomaten, olijfolie

250 gr gehakt (varken/kalf) – 2 EL dubbel tomatenconcentraat

1 blik gepelde tomatenblokjes, 200 ml lichte culinaire room

Peper en zout + verse basilicumblaadjes

Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in water met een blokje groentebouillon (volgens de instructies op de verpakking). Dat bouillonblokje, dat geeft extra smaak.

Stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de in 2 gehalveerde kerstomaten toe. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Kruid met peper en zout, roer er het tomatenconcentraat onder.

Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en laat gedurende een 10-tal minuten pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte heeft.

Afwerken met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan.

Aan tafel!

Pasta met gehakt en een romige tomatensaus