Pasta met kreeftenbotersaus

V E R Z O T op pasta. Ik ga steevast voor snelle pastagerechten, klaar in een half uurtje tijd. Perfect voor die drukke werkdagen. En die pasta, die smaakt dan nog eens zoveel beter op druilerige dagen zoals vandaag. We zijn toch zomer hé of vergis ik mij 😜 ?

Ditmaal koos ik rigatoni met kreeft. Ik kocht hiervoor geen volledige kreeft maar twee kreeftepoten. In de diepvries had ik nog coulis van kreeft zitten (zie recept), die coulis gebruikte ik als basis voor de kreeftenbotersaus. Heb je die niet zitten of wil je die niet “from scratch” maken, gebruik dan een kant-en-klare Kreeftenfond

 ••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 30 minuten (coulis van kreeft), bereiding 15 minuten •••

INGREDIËNTEN

Rigatoni

Olijfolie

1 sjalot

250 ml coulis van kreeft

Klontjes ijskoude ongezouten roomboter

Peper

Het vlees van 2 kreeftenpoten

RECEPT

Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking.

Schil de sjalot en snipper fijn.

Verwarm de olijfolie en stoof er de versnipperde sjalot in aan. Giet er de coulis van kreeft bij en laat voor 1/3 inkoken.

Eenmaal ingekookt, voeg je beetje per beetje de ijskoude klontjes boter al roerend toe. Het is belangrijk dat je de pan op het vuur laat staan en continu blijft roeren. Je bekomt een mooie, gebonden kreeftenbotersaus.

Voeg tenslotte het vlees van de kreeftenpoten in fijn gesneden stukjes toe en kruid nog wat bij met peper. Meng de rigatoni met de kreeftenbotersaus. En smullen maar! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *