Lizzylizzblog

Pasta met paksoi, broccoli en zalm in een smeuïge kaassaus

Alexia van Must Be Yummie vroeg me enige tijd geleden of ik wou deelnemen aan de warmteketting van Maison Slash & Lekker van bij ons. Het idee is dat je kookt voor een ander, iemand die je graag een riem onder het hart steekt. Iemand die omwille van de huidige omstandigheden het even moeilijk heeft, in gelijk welke zin van het woord. Denk ruim zou ik zeggen.

Ik koos er voor om voor Flippe, ons knuffelcontact, een ovenschotel te maken. Hij heeft de laatste tijd heel wat werk en omwille van de corona omstandigheden is het niet zo makkelijk voor hem zijn draai te vinden in zijn nieuwe job. Bovendien voert hij nog steeds zijn oude job ook uit en neemt hij er het werk van een 3e collega, die langdurig afwezig is wegens ziekte, ook bij. Allesbehalve ideale werkomstandigheden. Niet verwonderlijk dus dat hij ‘s avonds – in de week dat hij zijn kids niet heeft – soms geen zin heeft om voor hem alleen iets te koken.

Deze pastaschotel tover je in 1-2-3 op tafel en je zal zien, iedereen smult hier van! Hij deed alvast een glimlach op Flippe’s gezicht verschijnen. En alleen al daarom ben ik oprecht blij!

Klaar in 5 eenvoudige stappen

  • Pasta koken volgens de instructies op de verpakking – ik koos voor de torselli van Soubry
  • Broccoli en paksoi aanstoven op een zacht vuurtje, tesamen met een fijn gesnipperde ui en kruiden met de Cabbage Karma van Mill&Mortar
  • Kaassaus maken op basis van 75gr boter en 75gr bloem – boter smelten en bloem al roerend toevoegen. Wanneer het naar koekjes begint te ruiken, doe je er geleidelijk, al roerend, 500 ml halfvolle melk (Campina) bij tot je een mooi gebonden saus verkrijgt. Doe er op het einde een handvol geraspte kaas bij zodat je saus lekker smeuïg wordt
  • Pasta, broccoli en paksoi mengen onder de kaassaus – bovenop de schotel leg je blokjes zalm en strooi je wat paneermeel en geraspte kaas
  • Afwerken met een schijfje (hoeve)boter ingesmeerd met nog wat extra Cabbage Karma kruiden – deze ovenschotel laat je gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180gr Celsius pruttelen en klaar is kees.
Pasta met paksoi, broccoli en zalm in een smeuïge kaassaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *