Lizzylizzblog

Pasta met tijgergarnalen en een schaaldierensausje

De tweede Foodie waarmee ik aan de slag ging was Stijn van Stijns Kitchen – dat wisten jullie al hé. Dat tweede recept van hem, dat hadden jullie echter nog te goed van mij. Remember dat ik jullie Stijn’s echtgenoot Glen en zijn fameuze appeltaart voorstelde? En dus Stijn’s 2e gerecht stiekem even uitstelde…

Nog meer verrassingen hier! Stijn maakte geen tweede gerecht. ‘T is te zeggen, hij maakte wel een tweede gerecht, maar helaas zijn we er niet meer toe gekomen om daar foto’s van te trekken 😉 Iets met plezier hebben en elkaars gezelschap appreciëren zeker?

Koken onder Foodies

We draaien de rollen nu dus even om… ik maak een tweede gerecht in zijn plaats en dan wel een gerecht dat ik van Stijn’s gloednieuwe website heb gehaald: pasta met coquilles en een schaaldierensausje.

Namen jullie al een kijkje op zijn site? Zeker de moeite waard hoor. Niet alleen vind je er zijn heerlijke recepten uitgeschreven, ik ben ook grote fan van de rubriek “sfeermuziek” – verschillende playlists die door Stijn zijn samengesteld en die telkens bij een welbepaalde “keuken” passen. Mijn favoriete sfeermuziek: Stijns Kitchen Viva Italia!

Past trouwens prima bij dit gerecht hier. Maar ik zou Lizzy niet zijn als ik hier en daar iets aan het recept veranderde hé. Sorry Stijn, maar sowieso zal je het mij vergeven, aangezien deze Post een totale verassing is en ik je nu al zie zitten met tranen in jouw ogen. Ja mensen, Stijn is een gevoelig zieltje hoor!

Mijn versie

Ik maakte pasta, en meer bepaald linguine, met tijgergarnalen in plaats van coquilles. Gewoon omdat ik die in huis had en anders ik naar buiten diende te hollen om coquilles te gaan halen. Waar ik trouwens echt verzot op ben, de husbie hier iets minder natuurlijk. Wat had je gedacht?

Prei had ik niet in huis, selder wel, dus daar heb ik gewoon wat meer van genomen. De fond die in de diepvries zat was er één op basis van de schalen van scampi’s die ik eerder klaar maakte, dus dat kwam hier prima uit. Geen kervel maar wel peterselie om af te werken. Ook de mini-tomaten heb ik weggelaten omdat er hier eentje niet zot is van “warme” tomaten. Tja er moeten hier serieuze keuzes gemaakt worden hé.

Liefste Stijn, ik hoop echter dat ik je alle eer aandoe met mijn versie van jouw “pasta met coquilles en een schaaldierensausje” – dit is dan het plaatje dat ik voor jou maakte. Wat ik je absoluut kan meegeven, dit bord werd verorberd in minder dan 10 minuten, door beide huisgenoten hier aanwezig. Top recept, dank je wel! En véél succes met je nieuwe website www.stijnskitchen.com

Pasta met tijgergarnalen en een schaaldierensausje – gebaseerd op een recept van Stijn’s Kitchen