••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 à 20 minuten •••
INGREDIËNTEN
Pasta – ik gebruikte Mafaldine maar je kan dit gerust ook met spaghetti, linguine,… (Mafaldine)
1 broccoli
1 bosje basilicum
1 teen knoflook
50 gr blanke amandelen
50 gr geraspte parmezaan
Extra-vierge olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
RECEPT
Dit recept is gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de amandelpesto aan de hand van een multihakker. Ik gebruikte hiervoor mijn Silvercrest model verkrijgbaar bij Lidl Belgium
Spoel de basilicum. Pel de knoflook en pers deze fijn. Voeg deze samen met de amandelen en de parmezaan en hak grof met de multihakker.
Voeg langzaam de olijfolie toe tot je een smeuïge pesto verkrijgt. Breng op smaak met het citroensap en kruid af met peper en zout.
Spoel de broccoli en snij deze in roosjes. Verwijder dus de steel. Kook de broccoliroosjes beetgaar in kokend water. Duurt zo’n 15 minuten en is afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Meng net voor het serveren de pasta met de pesto. Voeg de broccoliroosjes toe en overstrooi met nog wat extra parmezaan en grof gehakte amandelnoten.


