Koude pastasalade met nectarines, mozzarella en Parmaham. Extra smaakmakers zijn verse basilicum en fijngehakte pistachenoten.

Pasta salade met nectarines

Een zomerse pasta salade op basis van nectarines, dat smaakt altijd.

Pasta is eigenlijk het hele jaar door een plezant ingrediënt om mee aan de slag te gaan in de keuken. In de herfst/winter kies ik voor eenpansgerechten en ovenschotels, in de zomer laat ik me dan weer verleiden door koude pasta salades. Altijd succes gegarandeerd.

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben niet zo’n fruit-eter. In tegenstelling tot mijn echtgenoot die een volledige maaltijd zo kan vervangen door het eten van twee à drie stukken fruit. Ik kan dat niet. Ik heb het zelfs al moeilijk om als vier uurtje een stukje fruit te eten. Maar een koude pastasalade waarin fruit is verwerkt, daar kan je mij wel blij mee maken! Onderaan vind je reeds een aantal andere zomerse pasta salades die hier al aan bod kwamen.

Vandaag kies ik dus voor een penne salade waarin ik gegrilde nectarine verwerk. Mozzarella en Parma ham horen er uiteraard bij. Extra smaakmakers zijn verse basilicum en fijngehakte pistachenoten. Dat heet dan “genieten in een mum van tijd”.

Pasta salade met nectarines

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Salades
Personen

2

personen

Ik ben niet zo’n fruit-eter maar voor een koude pastasalade met nectarines mag je me altijd uitnodigen. Die combinatie met mozzarella en Parma ham is zo goed. Ontdek welke andere smaakmakers ik nog toevoegde.

INGREDIËNTEN

  • Penne rigate pasta

  • 2 nectarines – olijfolie met basilicum

  • 1 bol buffelmozzarella – 5 à 6 schelletjes Parma ham

  • Verse basilicum – fijngehakte pistachenoten – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel af onder koud water en zet even opzij.
  • Ontpit de nectarines en snij deze in parten. Bak ze mooi aan in de olijfolie met basilicum.
  • Meng de buffelmozzarella (trek deze in stukken) en de gebakken nectarines onder de koude pasta. Leg er de schelletjes Parma ham opgerold tussen.
  • Werk af met verse basilicum (versnipperd + enkele blaadjes), fijngehakte pistachenoten, een draai van de pepermolen en wat zout. Over het geheel nog een scheut van de olijfolie met basilicum mag zeker.

Kanttekening

  • Je kan de olijfolie met basilicum kant-en-klaar kopen of zelf maken indien je olijfolie, kruiden en verse basilicum in huis hebt. Laat deze dan wel enkele dagen “intrekken” zodat de smaakt er goed in zit.
  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.