Lizzylizzblog

Pastasalade met belegen Brugge Kaas strips

Een heerlijke easy peasy pastasalade met Brugge salade strips die voor dát tikkeltje extra pit zorgen! Dat past perfect in ons weekmenu aan de start van een nieuw schooljaar. Er lopen hier wel geen kinderen rond in huis, maar ook ik heb mijn “habitueel” werkrooster terug opgenomen. De voorbije twee maanden heb ik doorgewerkt, maar ook wel af en toe een dag/paar dagen vrijaf genomen en lekker van onze nieuwe tuin genoten. Er “moest” wat minder, er kon wat meer van “waar ik zin in heb”.

Terug naar de salade. Ik ben geen fan van pure “salade” maar een pastasalade daar ben ik dan wel weer voor te vinden. En als het een salade met kaas wordt, dan graag een kaas waar wat extra smaak in zit en die er mooi bovenuit springt. Deze belegen Brugge Kaas strips zijn daar dus het ideale middeltje voor!

Pastasalade met belegen Brugge Kaas strips

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch.Cuisine: Salades
Personen

2

personen

Ik ben geen fan van pure “salade” maar een pastasalade daar ben ik dan wel weer voor te vinden. En als het een salade met kaas wordt, dan graag een kaas waar wat extra smaak in zit en die er mooi bovenuit springt. Deze belegen Brugge Kaas strips zijn daar dus het ideale middeltje voor!

IngrediËNTEN

  • Korte pasta (ik koos voor “penne”)

  • Een zakje gemengde sla – een handvol kerstomaten – lente-ui

  • Een 3-tal schellen beenham

  • Een zakje Brugge Kaas belegen strips

  • Dressing: 4 EL volle room, 1 KL mosterd, 2 EL mayo, versnipperde bieslook, 1 knoflookteen, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel nadien af onder koud water en zet opzij.
  • Doe de gemengde sla, de in partjes gesneden kerstomaten, de in ringen gesneden lente-ui, de in blokjes gesneden beenham en de Brugge Kaas belegen strips in een grote slakom.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en maak er een mooie, lopende dressing van.
  • Meng de pasta onder de andere ingrediënten, werk af met de dressing en een extra draai van de pepermolen.

KANTTEKENING