Pastinaakfrietjes

••• recept voor zoveel personen als rond de tafel zitten •••

••• (voor)bereiding 10 minuten •••

INGREDIENTEN

1 pastinaak per persoon

Grof zeezout

RECEPT

Om min of meer frietjes van « dezelfde » grootte te hebben en dus te vermijden dat er sommigen nog niet gebruind zijn en anderen reeds verbrand zijn, snij je eerst de uiteinden links en rechts af. Je bekomt dan een rechthoekige pastinaak. Rasp en snij vervolgens in fijne frietjes.

In tegenstelling tot aardappelfrietjes ga je pastinaakfrietjes niet voorbakken, maar volstaat een enkele bakbeurt van een 5-tal minuten in voorverwarmde frituurolie (170•C).

Giet in een metalen kom en bestrooi met grof zeezout. Enkele keren opschudden en deze lekkere, krokante pastinaakfrietjes zijn klaar om verorberd te worden.

59CCC7A9-5FF8-4842-8CFC-B6349FF1E643

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *