Pastinaaksoep met geroosterde amandelschilfers, krokantje van italiaanse ham en peterselie emulsie van extra vierge olijfolie

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

375 gr pastinaak

1 kleine aardappel

1 sjalot

750 ml groentenbouillon

Bakboter

Een handvol amandelschilfers

4 sneetjes italiaanse ham

Bosje bladpeterselie

125 ml extra vierge olijfolie

Half teentje knoflook

2 EL culinaire room

Peper en zout

RECEPT

Schil de pastinaak, aardappel en sjalot. Snij deze in stukken.

Stoof bakboter aan in een soeppan. Voeg de sjalot toe en fruit deze aan. Dan de aardappel en de pastinaak er bij. Enkele malen omroeren met een houten lepel en blussen met de groentebouillon. Laat 20 minuten koken.

Bereid ondertussen de amandelschilfers: verhit ze in een braadpan zonder vetstof tot ze gebruind zijn. Laat vervolgens afkoelen. Doe hetzelfde met de italiaanse ham en verhit ze tot ze krokant is.

Om af te werken maak je de peterselie emulsie met de blender: bladpeterselie, olijfolie en half teentje knoflook en blenden maar!

Haal de soep van het vuur en haal er de mixer door. En door de puntzeef mag ook als je graag fijne soep hebt. Afwerken met de culinaire room en peper en zout.

Lekkerrrr 🤤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *