Penne met courgette, groene asperges en zalm

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten °°°

Witte en groene asperges, je kan er heel wat mee. Verschillende recepten zie je voorbij komen. Ik lust ze allemaal, want ben nu eenmaal verzot op asperges. Lichte voorkeur voor de witte, maar ‘t is dan wel een héél lichte voorkeur hoor. Ik ging voor dit recept aan de slag met groene asperges. Combineerde ze met courgette en zalm. Werkte natuurlijk af met een zalig roomsausje. Wat wil je nu meer hebben?

 

INGREDIËNTEN

Penne

Halve sjalot en half teentje look

4 groene asperges

Halve courgette

75 ml visfumet

50 ml lichte culinaire room (20%) – Campina

1 KL gedroogde basilicum – Mill&Mortar

Olijfolie

 

RECEPT

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.

Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn.

Kuis de groene asperges, het enige wat ik doe, dat is een stukje van de onderkant afsnijden en de bruine driehoekjes met een scherp mes verwijderen van de steel. Snij de groene asperges in stukken van zo’n 3 à 4 cm lang. Snij ze vervolgens overlangs in 2.

Was de courgette en snij in brunoise (blokjes).

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de groene asperges toe. Roer enkele malen om met een houten lepel. Voeg eveneens de courgetteblokjes toe. Kruid met de gedroogde basilicum. Laat een paar minuten stoven.

Blussen doe je met de visfumet. Laat deze een tiental minuten inkoken. Voeg vervolgens de culinaire room toe en laat een tiental minuten pruttelen.

Alvorens te serveren, meng de penne voorzichtig onder de saus.