Lizzylizzblog

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen.

Ik ga voor penne rigate: met een geribbelde structuur en hol van vorm, is deze pasta perfect om saus op te nemen. En dat is belangrijk in dit gerecht! De smaak dient optimaal naar boven te komen. Kook deze penne rigate “al dente” (beetgaar) en je hebt de perfecte bite te pakken.

Ook de keuze van de room speelt een rol. Volle room geeft een hemelse smaak. Wil je het wat gezonder houden, ‘t is tenslotte een weekdag en geen weekend, kies gerust voor een lichte culinaire room. Deze evenaart heel goed de smaak van de volle room en is net dat tikkeltje gezonder. Twee vliegen in één klap.

Klaar voor het meest eenvoudige recept ooit?

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

4

personen

Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.

IngrediËNTEN

  • Penne Rigate

  • Olijfolie, kerstomaten, een flesje lichte culinaire room, een potje rode pesto

  • Afwerking: verse rucola en Parmezaan schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de gehalveerde kerstomaten (ik heb de zaadjes verwijderd) even aan in olijfolie, voeg de room toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Meng de pasta doorheen de roomsaus en doe er rode pesto bij naargelang jouw smaak.
  • Werk af met verse rucola en Parmezaan schilfers.

KANTTEKENING

  • Gerecht gemaakt met Campina room en Soubry pasta (samenwerking)

Laat hier een snelle reactie achter.