Penne Rigate met room, kerstomaten en rode pesto

Qui a envie de cuisiner ensemble ? Moi !

Ik zag bij collega foodblogster Sophie van Tomate-Cerise de vraag verschijnen of er nog mensen waren die zin hadden om met haar een LIVE op Instagram te doen. Dit houdt in dat we op een welbepaald afgesproken moment (in haar geval wordt de LIVE georganiseerd op donderdag om 18:00) samen koken.

‘T is te zeggen, ik kies één van mijn recepten uit en ik leer Sophie hoe ze dit gerecht klaarmaakt. En ja hoor, dat zag ik wel zitten!

Ik stuurde mijn “kandidatuur” en stelde haar voor om samen een pastaschotel met kerstomaten te bereiden. Sophie heeft weinig pastarecepten op haar site staan en met kerstomaten, ja daar hoef ik geen bijkomende uitleg over te geven hé, haar blogsite heet immers “Tomate-Cerise“.

Zo gezegd, zo gedaan!

Ik bezorgde Sophie op voorhand de ingrediëntenlijst. Dit pastagerecht behoort tot de categorie “snel en lekker in een mum van tijd een smaakvol gerecht op tafel toveren”.

Bovendien heb je slechts een beperkt aantal ingrediënten nodig. Hier volgt jouw ingrediëntenlijst voor 2 personen:

  • Penne Rigate (Soubry)
  • 250 ml lichte culinaire room (Campina)
  • 150 gr kerstomaten
  • 2 EL rode pesto
  • Een handvol rucola
  • Parmezaans kaas of Grana Padano schilfers

Hoe ga je te werk ?

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Was en halveer de kerstomaten, verwijder de pitjes binnenin. Sophie gaf me de tip mee de kerstomaten te snijden met een gekarteld broodmes en de pitjes te verwijderen door de kerstomaten tussen twee vingers plat te drukken. Gaat sneller en is 100% efficient!

Verwarm de licht culinaire room op een zacht vuurtje en voeg de gehalveerde kerstomaten toe. Laat een 10-tal minuten pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft.

Haal vervolgens de saus van het vuur en voeg de rode pesto toe. Deze heeft op zich een zeer goede smaak, ik voeg dus geen peper en zout toe, ik vind dat echt niet nodig.

Roer er voorzichtig de rucola onder (hou een kleine hoeveelheid apart om nadien je bord mee af te werken). Ik vind het heerlijk om in gerechten verschillende structuren te hebben, zo zal je bijvoorbeeld hier de warme, zachte rucola combineren met de pittige, onbewerkte rucola.

Voeg nu de penne rigate toe en roer alles tot 1 geheel.

Serveer op het bord, werk af met wat extra rucola en de kaas schilfers. Nog een draai van de zwarte peper molen en klaar is kees. Smullen geblazen!

Dank je wel Sophie voor deze leuke en leerrijke ervaring. Ik kijk er al naar uit om je opnieuw te ontmoeten!

Zin om zelf aan de slag te gaan ?

Laat het me dan zeker weten door me te vermelden of te taggen in jullie publicatie. Ik hou er van om jullie creaties te zien en deze te delen op mijn sociale media kanalen.

Heb je vragen over dit recept? Aarzel dan niet mij te contacteren via lizzylizzblog@gmail.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *