Pennesalade met gebakken kip en aardbeienvinaigrette

We hebben onze draai gevonden en gaan lekker door met frisse zomerse salades.

Vaak zijn het pastasalades hier bij Lizzylizzblog. Dat heeft twee redenen:

  • Ik ben verzot op pasta in al zijn geuren en kleuren (mijn echtgenoot zegt me vaak “ik denk dat jij van de Italiaanse postbode bent voortgekomen 😉) en niet voor niets Soubry ambassadeur
  • Ik heb het niet zo voor “sla” – al zeker niet de gewone kropsla; af en toe een iets specialere soort, dat wel, maar toch geen super-fan hier van die groene bladgroente

Wat is nu juist het verschil tussen een vinaigrette en een dressing?

Een vinaigrette is altijd op basis van olie en azijn, terwijl een dressing “gebonden” wordt met bijvoorbeeld platte kaas, zure room, yoghurt,…

Ik ging vandaag creatief aan de slag met aardbeien; zoals jullie weten heb ik hier een grote fruiteter in huis. Alleen moet hij opletten dat hij niet te veel fruit eet, gezien hij diabetespatiënt is. Vaak leidt dat hier tot discussies 😉

De diabetoloog raadde aan het fruit eerder te combineren met een maaltijd dan het op zich als tussendoortje te nuttigen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ga voor een pastasalade met gebakken kip en aardbeieen.

Boodschappenlijstje

Penne Rigate (Soubry)

2 kippenfilets (om te bakken) – olijfolie – peper en zout

250 gr verse aardbeien – een handvol rucola – cashewnoten

Voor de aardbeienvinaigrette

6 à 10 EL olijfolie – 1 KL mosterd – 1 EL honing – 2 EL balsamicoazijn – 3 grote aardbeien – peper en zout

Recept

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af onder koud water en zet opzij.

Kuis de aardbeien: verwijder het kroontje en snij in 4. Hou 3 stuks opzij om de vinaigrette te maken.

Bak de kippenfilets in olijfolie, kruid met peper en zout.

Mix alle ingrediënten voor de aardbeienvinaigrette.

Meng de penne met de aardbeien, de gebakken stukjes kip en de rucola. Serveer met een potje van de aardbeienvinaigrette en werk het bord af met de in stukjes gesneden cashewnoten.

Laat hier een snelle reactie achter.