Pesto Verde

••• recept voor 2 porties •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 5 minuten •••

INGREDIENTEN

100gr verse basilicumblaadjes

50gr pijnboompitten

100ml extra-vierge olijfolie (voor deze bereiding gebruik je best olijfolie van goede kwaliteit)

50gr parmezaan (ook hier is goede kwaliteit een must)

1 teentje knoflook

RECEPT

Ik gebruik geen pot en stamper, ik bereid de pesto via mijn keukenrobot.

Pel de knoflook en pers deze fijn met een lookpers.

Rooster de pijnboompitten in een braadpan, zonder vetstof toe te voegen!

Rasp het stuk parmezaan. Ik verkies dit boven reeds geraspte kaas te kopen. Door op het moment zelf te raspen, heb je alle intense smaken van de kaas.

Doe al deze ingrediënten, tesamen met de basilicum blaadjes, in de keukenrobot en vermeng gedurende enkele minuten.

Doe dit mengsel vervolgens in een kom en voeg beetje per beetje, in een fijne straal, de olijfolie toe.

Ik maakte deze pesto verde om onder een lekker bord spaghetti te roeren.

Perfetto zou ik zeggen, pasta pesto… buon appetitooo !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *