Piccolini al Ragù

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

Verschillende verse groenten: 1 ajuin, 1 wortel, 1 courgette, 1 zoete paprika, 250gr parijse champignons, een handvol mini-tomaten

2 EL tomatenpuree en 1 blik tomaten passata (gezeefde tomaten)

250gr kalfsgehakt en 250ml kalfsfonds

Olijfolie, peper en zout, verse rozemarijn

Pasta (ik gebruikte Piccolini)

RECEPT

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

Smelt wat olijfolie in een braadpan en bak het kalfsgehakt. Voeg regelmatig wat kalfsfond toe zodat het vlees de fonds opneemt.

Schil de ajuin en snipper hem fijn.

Rasp de wortel. Was de courgette onder koud water en droog af. Snij de uiteinden van de wortel en de courgette af en snij beide in fijne dobbelstenen / blokjes van 4-5 mm  (« brunoise »).

Borstel de champignons schoon en snij ze vervolgens in 2. Spoel de zoete peper af onder koud water en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes en snij in fijne reepjes   (« julienne »). Snij de mini-tomaten in 2.

Smelt wat olijfolie in een braadpan en stoof de ajuin zachtjes aan. Voeg vervolgens de wortelen en de courgette toe. Laat even stoven. De 2 EL tomatenpuree mogen er nu bij. Een aantal keer omroeren en giet er dan twee pollepels kalfsfond bij. Voeg al roerend de zoete peper, de champignons en de mini-tomaten toe. De tomaten passata mag er ook bij en  laat een 20-tal minuten zachtjes pruttelen. Voeg regelmatig nog wat kalfsfond toe.

Werk op het einde af met peper, zout en wat fijngesneden verse rozemarijn. Buon appetito x

76F39EF4-C738-4A7E-84E3-BB410BB4D790

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *