Pittige tomatensoep

Nog even genieten van die laatste zonnige dagen alvorens we volop de herfstige dagen welkom heten. Druk weekend achter de rug. Tijd om weer in dat week-ritme te geraken. Ook wat het eten betreft, in het weekend genieten we wat meer, in de week letten we dan net weer dat tikkeltje meer op. Niets beter dus dan een grote kom soep klaarmaken in het begin van de week.

Deze pittige tomatensoep kan je echt wel pittig noemen hoor. Ik gebruikte de Rose Harissa kruiden van Mill&Mortar. Een Noord-Afrikaanse chili rub bestaande uit drie soorten chili met een toets van venkel, komijn, koriander, kaneel en rozenblaadjes. De echtgenoot heeft het hier graag pikant, ik iets minder, dus ik voegde wel stiekem een wolkje lichte culinaire room toe. Niet doorvertellen hé!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr rijpe tomaten (ik gebruikte Coeur de Boeuf tomaten)
  • een halve zoete puntpaprika
  • 1 ajuin & 3 pijpajuin-stengels (groen en wit)
  • olijfolie met knoflook
  • 1 EL Rose Harissa kruiden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.

Verwijder het kroontje van de tomaten en snij deze in dikke plakken. Snij de zoete puntpaprika in repen. Schil de ajuin en snij deze in fijne ringen. Doe hetzelfde met de pijpajuin.

Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Bestrooi met de kruiden. Rooster gedurende 30 minuten in de oven.

Verwarm wat olijfolie in een kom. Voeg de geroosterde groenten toe en roer enkele malen om met een houten lepel. Blus met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Laat 20 minuten pruttelen.

Mix de soep en zeef ze vervolgens door een puntzeef. Afkruiden met peper en zout.

Laat het smaken!

Wil je zelf aan de slag gaan met de Rose Harissa kruiden van Mill&Mortar? Aarzel niet deze te bestellen via de Good Food Shop

Gebruik mijn kortingscode LIZZYLIZZBLOG10 en ontvang 10% korting op je bestelling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *