Pizza Prosciutto

••• recept voot 1 rechthoekige pizza •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 12-15 minuten •••

INGREDIENTEN

1 pak extra dun Pizza Finissima deeg

1 doosje tomatenbasis voor pizza

1 bol Mozzarella

5 schellen Prosciutto

Een 10-tal oranje mini-tomaten

Parmezaan

Een handvol rucola

Pizzolio (pizza olie)

Pizzakruiden (gedroogde oregano en basilicum)

Wat pijnboompitten

RECEPT

Haal het deeg 20 minuten voor gebruik uit de koelkast. Zo zal het de perfecte structuur hebben om gebruikt te worden.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Rol het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in.

Plooi de randen om en garneer vervolgens de pizza met de tomatenbasis, de mozzarella in schijfjes gesneden, de stukjes Prosciutto en de in 2 gesneden mini-tomaten. Rasp de parmezaan over de pizza.

Bak de pizza gedurende 12 à 15 minuten, afhankelijk van het type oven je gebruikt.

Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof.

Haal na het bakken de pizza uit de oven en werk af met de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de pizzolio.

Buon appetito,

Lizzy

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *