Pompoen Ebly

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 25 minuten •••

INGREDIENTEN

Ebly voor 2 personen

250 gr pompoen (voorverpakt en in blokjes gesneden)

1 ajuin en 1 teentje knoflook

Olijfolie

Verse tijm

Gerookt paprikapoeder, peper en zout

150 ml groentenbouillon

150 ml melk

50 ml culinaire room

Klein zakje geraspte kaas

RECEPT

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.

Schil de ajuin en snij hem fijn. Pel de knoflookteen en pers hem uit.

Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de fijngesnipperde ajuin en de look in aan.

Voeg de pompoenblokjes toe, alsook de verse tijm en 1 EL gerookt paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Roer enkele malen om met een houten lepel.

Blus met de groentenbouillon en voeg nadien al roerend de melk toe. Laat zo’n 10-tal minuten pruttelen.

Kook de ebly volgens de instructies op de verpakking.

Haal de pompoenmengeling van het vuur en mix deze met een staafmixer tot een smeuïge saus. Roer er de culinaire room door. Giet de saus over de ebly en meng alles goed door elkaar.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de pompoen ebly mengeling en bestrooi met geraspte kaas. Mag een 10-tal minuten onder de grill zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

Smakelijk,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *