Pompoen-zoete paprika soep

••• recept voor 4 personen •••

•••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

1 ajuin en 1 teentje knoflook

1,5 zoete paprika en 600gr pompoenblokjes (voorverpakt, ik heb de pompoen niet zelf geschild en versneden)

350ml blanke kalfsfond en 300ml water

Peterseliestengels, wat takjes tijm en 2 laurierblaadjes, samengebonden met keukentouw (« bouquetgarni »)

Olijfolie, peper en zout

Voor de afwerking: pompoenpitten, bladpeterselie en zure room

RECEPT

Schil de ajuin en snij hem in fijne ringen. Pel de knoflook en knijp deze plat met een knoflookpers. Spoel de zoete paprika af en snij deze in reepjes.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan zonder te kleuren.

Voeg de pompoenblokjes en zoete paprikareepjes toe. Enkele malen omroeren en dan de « bouquetgarni » er in. Bevochtig met de blanke kalfsfond (« mouiller ») en het water.

Zachtjes laren gaar koken/pruttelen (« frémir ») gedurende 20 minuten. De « bouquetgarni » er uithalen en de soep mixen met een staafmixer. De soep op smaak brengen met peper en zout (« assaisonner »).

Je hebt nu een vrij dikke pureesoep die je gaat zeven door een puntzeef (« passer au chinois »). Gebruik gerust opnieuw de mixer om de puree door de puntzeef te zeven. Zo bekom je een mooie, liquide soep.

Afwerken doe ik met wat bladpeterselie, een eetlepel zure room en pompoenpitten die je kort hebt aangebakken in een braadpan (zonder vetstof).

C65CD64A-ED9F-439C-A1F7-B11BBEDEE7BC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *