Pompoensoep v02

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

400 gr pompoen (voorverpakt en in blokjes gesneden)

1 ajuin

Verse tijm

Gedroogd paprikapoeder

Laurierblad

1 L groentenbouillon

Een handvol pompoenpitten

Olijfolie

RECEPT

Pel de ajuin en snij hem in grove stukken.

Smelt de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof de ajuin zachtjes aan.

Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met de verse tijm en het gedroogd paprikapoeder. Roer enkele malen om met een houten lepel.

Blus met de groentenbouillon. Voeg het laurierblad toe. Laat een 20-tal minuten koken.

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een braadpan zonder vetstof.

Haal de soep na het koken van het vuur, verwijder het laurierblad en pureer ze met een staafmixer. Ik voegde geen peper noch zout toe.

Serveer met wat gedroogd paprikapoeder en de geroosterde pompoenpitten als versiering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *