Pompoensoep v01

••• recept voor 1 L soep •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

400 gr pompoen

1 tomaat

2 sjalotten

1 L blanke kalfsfond

Olijfolie

1 laurierblad

RECEPT

Pel de pompoen en snij deze in grove stukken.

Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij de tomaat in fijne blokjes (“brunoise“).

Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof de sjalot aan. Voeg vervolgens de tomaat en de pompoen toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en laat even pruttelen.

Overgiet met de fonds en laat gedurende 20 minuten doorkoken. Vergeet niet het laurierblad toe te voegen.

Haal de soepkom van het vuur, verwijder het laurierblad en mix de pompoensoep met een staafmixer.

Afwerken kan met wat geroosterde pompoenpitten, geroosterde pompoenblokjes, witte sesamzaadjes en wat tijm.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *