Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!

Pompoensoep

Met een samengesteld soeppakket als basis werd hier een draai gegeven aan de klassieke pompoensoep.

Bij pompoen denken we snel aan de herfst en dat is ook niet zo gek. Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober tot en met eind december. Maar pompoen is ook wel een wintergroente en staat in februari ook vermeld op de seizoenskalender.

Geef toe, niets is zo hartverwarmend als een kom zelfgemaakte pompoensoep. Deze heerlijke klassieker is niet alleen een favoriet bij koud weer, maar biedt ook eindeloze mogelijkheden om creatief om te gaan met recepten. Van romig tot pittig, pas aan jouw eigen smaak aan en verras je tafelgasten. Persoonlijk geef ik mijn pompoensoep graag extra crunch en smaak door deze af te werken met pitten, zaden en verse kruiden. Oh ja en een vleugje culinaire room mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Pompoensoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

4

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Bereidingstijd

25

minutes
Totale bereidingstijd

30

minutes

Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!

INGREDIËNTEN

  • 1 aardappel – 1 butternut (flespompoen) – 2 wortels – 1 rode appel – 3 sjalotten – 3 knoflooktenen – sap van 1 appelsien – 1 stukje gember – olijfolie

  • 1L water – 2 groentenbouillonblokjes

  • Afwerking: een scheutje room – een handvol pitten en zaden – verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de aardappel, de butternut (verwijder pitten), de wortels en de rode appel (verwijder het klokhuis) en snij deze in stukjes. Schil de sjalotten en de knoflooktenen, snipper fijn. Pers de appelsien uit. Schil het stukje gember en snij in blokjes.
  • Stoof de sjalot, look en gember zachtjes aan in olijfolie. Voeg de aardappel, butternut en wortels toe. Roer een aantal keer tot alles goed gemengd is.
  • Verbrokkel de groentenbouillonblokjes over het geheel, voeg de appelblokjes toe en overgiet met het appelsiensap en het water. Laat afgedekt 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep in je keukenblender tot een zachte, smeuïge soep. Voeg eventueel nog wat water toe als je liever meer vloeibare soep hebt. Werk af met een scheutje room, wat pitten en zaden en verse peterselie.

KANTTEKENING

  • Laat het je smaken. Lizzy x

2 reacties

Laat hier een snelle reactie achter.