Prei-bloemkool ovenschotel met kaassaus en een lekker korstje

Prei-bloemkool ovenschotel

Deze ovenschotel is een groenteschotel op basis van prei en bloemkool. Rijkelijk overgoten met een goeie kaassaus en wat extra geraspte kaas zodat je het perfecte korstje krijgt.

Zo eenvoudig ga je te werk. Je kookt eerst de prei en de bloemkool gaar. Je klopt vervolgens een kaassaus en giet deze over je schotel. Bespaar niet op de geraspte kaas die je er bovenop strooit. die zorgt immers voor dat perfecte kaaskorstje dat hemels smaakt. We aten deze prei-bloemkool schotel met sous-vide gekookte kippefilet. Een makkelijke doordeweekse maaltijd. Zo hebben wij het hier graag!

Prei-bloemkool ovenschotel

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Ovenschotels
Personen

4

personen

Groentjes gaar koken. Een kaassaus klaarmaken. En de ovenschotel bestrooien met geraspte kaas. “That’s all it needs” om deze heerlijke prei-bloemkool ovenschotel te serveren.

INGREDIËNTEN

  • 2 preistronken – 1 bloemkool – 2 Maggi bouillonblokjes – water

  • 75 gr goeie boter – 3 EL vloeiende bloem voor sauzen – 1 pollepel van het kookvocht van de groeten – halfvolle melk – peper, zout en nootmuskaat – een zakje geraspte kaas (Emmental français)

  • Afwerking: vene cress – affilla cress (Koppert cress)

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 230 GR C

  • Spoel de prei en snij in fijne ringen. Kuis de bloemkool en snij in roosjes. Kook de prei en de bloemkool gaar in water waarin je de bouillonblokjes oplost. Hou 1 pollepel kookvocht apart voor de kaassaus.
  • Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot wanneer je droge brokjes krijgt en je de geur van koekjes waarneemt. Doe er het kookvocht van de groenten bij, blijf doorroeren en giet er tenslotte beetje per beetje de melk onder. Roer tot je saus de juiste sausdikte heeft. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er 1/3 van de geraspte kaas bij.
  • Leg de prei en de bloemkool in een ovenschotel. Giet er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet een 10-tal minuten onder de grill in de oven tot je een mooie kaaskorst krijgt.
  • Ter afwerking legde ik er twee soorten cress op.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.