Lizzylizzblog

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Puree dat maak je met goeie boter en volle room.

Jezelf eens goed verwennen, dat doe je door een goeie, smeuïge puree te maken. Een kabeljauwhaasje met kruidenkorst past daar perfect bij. Wat de kruiden betreft, kan je variëren en die groen kruiden kiezen die jij het liefste eet. Ontdek in mijn recept voor welke kruiden ik koos.

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Course: HoofdgerechtCuisine: Aardappelgerechten, Visgerechten
Personen

2

personen

Een smaakvolle doordeweeks gerecht: prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst. Aan tafel!

INGREDIËNTEN

  • Voor de vis: 2 stukken kabeljauwhaasje – 1 fijngesnipperde sjalot – 1 visbouillonblokje – witte wijn – peper en zout – panko – ongezouten roomboter – verse dragon

  • Voor de prei puree: +/- 8 l aardappelen – 3 stronken prei – 125 ml volle room (33%) – een klont goeie boter – peper en zout
    Afwerking: verse peterselie – citroensap

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 gr C

  • Schil de aardappelen, snij in gelijke blokjes en kook ze gaar in gezouten water tot het water helemaal is opgekookt. Stoof de in ringen gesneden prei zachtjes aan in boter. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gestoofde prei toe aan de gekookte aardappelen, giet er de room bij en doe er een klont goeie boter bij. Meng alles goed onder elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier en leg ze vervolgens in een beboterde ovenschotel. Verdeel er de sjalot en het bouillonblokje over. Overgiet met witte wijn, zorg dat de wijn tot het midden van de de vis komt. Kruid met peper en zout.
  • Plet wat ongezouten roomboter plat met verse fijngesnipperde dragon. Leg een schijfje van dit op de kabeljauwhaasjes en bestrooi met wat panko. Zet de schotel +/- 20 min. in de voorverwarmde oven. Check af en toe het korstje. Serveer het kabeljauwhaasje op de puree, werk af met wat verse peterselie en eventueel een beetje citroensap.

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.