Liefhebbers van de lekkere, smaakvolle keuken … opgelet !
De perfecte stoemp die maak je met een goeie klont echte boter, volle melk en een behoorlijke scheut volle room van Campina. Deze preistoemp versierde ik met grijze Noordzeegarnalen – zelf gepeld ja ja. Alleen dat gepocheerd eitje ontbreekt nog … mmm lekker.
Probeer deze maar eens zelf uit!
••• recept voor 4 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIËNTEN
10-tal aardappelen
3 botten prei
Ongezouten roomboter
Peper, zout en nootmuskaat
75 ml groentefond
125 ml volle melk
25 ml volle room
Afwerken met fijngesnipperde Chinese bieslook
RECEPT
Aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. Koken in gezouten water tot ze gaar zijn, zo’n 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.
Prei kuisen en fijn snijden. Aanstoven in wat boter, blussen met de groentefond en een 10-tal minuten laten pruttelen tot het vocht is ingekookt.
Verwarm de melk tesamen met de nootmuskaat. Giet de aardappelen af en voeg ze bij de warme melk. Doe de room en de gestoofde prei er bij. Stampen en afkruiden naar smaak met peper zout. Afwerken met een klont ongezouten roomboter.
Ik serveerde ze met een handvol grijze Noordzeegarnalen. Ook snipperde ik wat Chinese bieslook fijn, de knoflooksmaak van dit kruid past prima bij deze stoemp. Heb je deze niet in huis, gebruik dan wat gewone bieslook en dan had je ook een knoflookteentje kunnen laten meekoken met de aardappelen.

[…] Wil je de “echte” smaakvolle preistoemp, gebruik dan volle melk en volle room. Check mijn recept van Preistoemp met grijze Noordzeegarnalen! […]